Om Skovbad og naturterapeutisk Mindfulness

naturen byder velkommen

I naturen kan du bare få lov til at være med det, du nu kommer med. Der er ingen krav om hvordan du skal være, hvad du skal kunne, og hvordan du skal se ud. I naturen er du altid velkommen. Mange får det bedre efter at have tilbragt tid i naturen – og effekten er endnu større hvis man tillader sig selv at være i ro. Stilne tankerne og åbne sanserne. 

Derfor tilbyder Embraced by Nature skovbad og naturterapeutisk mindfulness sessioner for at guide endnu flere ud i naturen.

Nordisk Skovbad

Skovbad er ikke et bad i vand, men et 'sansebad' i naturen. Ideen er at alt skal opleves - vinden i trætoppene og på kinden, duften af skoven i regnvejr, træets ru eller glatte bark, fuglenes sang, smagen af skovsyre og alle de andre ting, man måske normalt ikke har tid til at lægge mærke til. Gennem sanserne kommer man væk fra hovedet og ned i kroppen, og man får på den måde en pause fra hverdagens travlhed. Skovbadet indeholder elementer af mindfulness og stillevandring.

Det Nordiske Skovbad er baseret på det berømte japanske skovbad, Shinrin-yoku, der dokumenteret resulterer i et lavere niveau af stresshormorner, har en positiv effekt på forhøjet blodtryk, øger søvnkvaliteten, forbedrer humøret og reducerer angst- og depressionssymptomer.

Skovbadssessioner afholdes for enkeltpersoner eller grupper og tager typisk mellem 1,5-3 timer.

Naturterapeutisk Mindfulness

I Naturterapeutisk Mindfulness øver vi os i at være nærværende i naturen. Derved kan vi lære os selv bedre at kende og få nye indsigter og refleksioner.

I Naturterapeutisk Mindfulness er naturen terapeuten og guiden hjælper deltageren med at udforske naturen - både den indre og den ydre natur.

Vi øver os i at være i nuet med det, der nu er. Vi lytter til vores egen intuition og lærer af naturen. Vi bruger sanserne og kommer ned i kroppen. Og vi udforsker mindfulnessprincipperne som for eksempel 'ikke-dømmen' og 'accept'.

Sessioner i Naturterapeutisk Mindfulness afholdes for enkeltpersoner eller grupper og varer typisk fra 2-4 timer.